Dag 5: Grand Canyon – Monument Valley

4.30am

De wekker gaat. Het is nog aardedonker. Maar om 6.04u gaat de zon op en we zijn nog steeds bij de Grand Canyon dus let’s go! Snel aankleden, tasje met ontbijt inpakken en weg zijn we. In de lobby pakken we twee hete bekers thee. Maar goed ook want buiten is het nog behoorlijk fris en we zijn blij met onze fleece truien. In het aardedonker rijden we het park weer in, zelfs de ranger huisjes zijn nog niet bemand. We rijden rustig, bedacht op eventueel overstekend wild waarvoor hier veel gewaarschuwd wordt.

We parkeren de auto bij het Visitor’s Center en pakken de oranje buslijn naar Yaki Point. Na een fantastische zonsondergang afgelopen avond zetten we wederom ons geld in op de Lonely Planet; Yaki Point zou de place to be zijn voor zonsopkomst. En hoe. Het is sowieso een waanzinnig viewpoint, weer heel anders dan de punten aan Hermit Road. Samen met een aantal andere vroege vogels zoeken we een plekje uit(we hebben er zelfs aan gedacht een dekentje uit het vliegtuig mee te nemen en hiervoor te gebruiken). Rianne gaat haar camera instellen en ik zet het ontbijt klaar – yoghurtjes, broodjes met beleg, fruit en nog steeds twee dampende bekers thee.

Boven op Yaki Point is het toch nog een stukje frisser maar langzaam maar zeker komt de koperen ploert tevoorschijn. Het is een waanzinnig schouwspel van zonnestralen die één voor één de canyon in schijnen. Elke minuut ziet de canyon er anders uit.