Dag 2: Phoenix – Sedona

Vandaag begint dan echt de roadtrip! En hoe. We duiken meteen het diepe in. We rijden vandaag van Phoenix naar Sedona, het Red Rock gebied. Dit doen we via de Apache Trail, een oude indianenroute die inmiddels geasfalteerd is. Echter niet helemaal, want 22 mijl van deze route is onverhard – een dirt road dus zoals ze dat hier noemen.

We slapen eerst tot we vanzelf wakker worden en dat is altijd vroeg de eerste dag in een andere tijdszone. We staan rustig op, richten de koffers anders in en rijden naar de Walmart. We moeten natuurlijk even een voorraad inslaan voor we op pad kunnen. Voorzien van ontbijt, lunch en een paar gallon water gaan we op weg. Het eerste doel op deze rit is Tortilla Flat, een ghost town aan de Apache Trail. Als we in de buurt van het Lost Dutchman State Park rijden, zien we in ene aan de linkerkant van de weg een verzameling oude gebouwen liggen die iets weghebben van een mijnstadje. We slaan af en wat blijkt: we rijden regelrecht de Goldfield Ghosttown in. Een heel dorpje, met kerk, bank, saloon, treinstation, gevangenis, bordeel, echt alles erop en eraan. Was echt geweldig om even rond te lopen. Ook hebben we hier lekker ons ontbijt op zitten peuzelen. Wat een prachtplek!

We rijden verder door de Superstition Mountains en het landschap veranderd constant. Dan weer wat roder, dan weer een grijs/gele grondsoort met heel veel cactussen. Dan komen we bij Tortilla Flat. Hier hadden we veel van verwacht maar na de onverwachte vondst van Goldfield valt het een beetje tegen. Het is een stuk kleiner, eigenlijk alleen het restaurant en een souvenirwinkel. Maargoed het is lunchtijd en ze schijnen erg goed eten te hebben dus dat komt mooi uit!

Met gevulde maag gaan we weer op pad. Ik rijd inmiddels en wordt meteen op de proef gesteld. Al snel na Tortilla Flat begint namelijk de dirt road! Spannend! Hopen dat onze auto dit gaat houden! Het is flink op en af en er zitten af en toe aardige kuilen in de weg. Dan is het weer klapperen met je tanden en stuiteren in je stoel vanwege de washboards. We voelen ons helemaal in onze eigen versie van “De Gevaarlijkste Wegen”. Het verkeer is gelukkig minimaal op de weg. Op bepaalde punten kun je even stoppen en is er een mooi uitkijkpunt met wat informatie over de omgeving. Het is een prachtroute. Uiteindelijk komen we uit bij de Theodore Roosevelt Dam, een mega dam tussen de rode rotsen ingeklemd. Daarachter ligt het grote en gelijknamige Roosevelt Lake. Het is wederom een ander landschap, in eens veel natter, groener en op sommige plekken moerassig. De dirt road eindigt hier.

We hadden het plan om hierna naar Montezuma Castle National Monument(in de rotsen uitgehakte indianenwoningen) te gaan, maar het is al na drieën en het is zeker nog 2,5 uur rijden. Aangezien Montezuma om 5u sluit gaan we dat dus niet redden. We besluiten om door te rijden naar het hotel in Sedona, onze bestemming voor deze dag. Hier komen we tegen de avond aan en de ondergaande zon verspreid een prachtige gloed op de rode rotsen. Het ziet er weer heel anders uit dan het gebied waar we vanochtend uit vertrokken zijn. We checken in en zijn wat gaan eten bij een aziatisch restaurant. Daarna lekker slapen want we zijn gaar van deze lange dag.