Dag 1: Amsterdam – Phoenix

Ein-de-lijk is het dan zover. Na een paar maanden voorbereiding gaan we beginnen aan onze – misschien wel – once in a lifetime – roadtrip door het Zuidwesten van de USA!

De ochtend begint – zoals gewoonlijk met Amerika reizen – vroeg, ookal vliegen we pas om 10.30u. Maar haasten is niet ons ding en we doen graag nog een rondje shoppen op Schiphol en een kop koffie, dus zijn we keurig drie uur van tevoren aanwezig. Maar goed ook, want ookal zijn de schoolvakanties voorbij, de drukte is daar niet meteen mee weg. Dit geldt overigens alleen voor het inchecken van de koffer want de security en paspoortcontrole gaan supersnel. Als we dan ook nog de test van het Delta personeel doorstaan of wij echt wel onze eigen koffer hebben ingepakt en of het onze eigen spullen zijn, kan de reis echt gaan beginnen.

Een klein rondje Schiphol en voor je het weet is al tijd om te boarden op onze Delta vlucht naar Minneapolis. We vertrekken een klein kwartiertje later dan gepland, maar we komen ook iets eerder aan dus dat zou geen problemen op moeten leveren met de overstap naar Phoenix, onze eerste stop op de reis. Niets blijkt echter minder waar te zijn want op Minneapolis Airport is het erg druk bij de douane. Hier niet alleen de traditionele hokjes met een Customs Officer erachter, maar ook moderne zuilen waar je zelf je toegang tot de USA regelt. Onze scepsis hierover wordt echter bewezen want na twee pogingen op twee diverse aparaten en een printje later met een grote X er over heen, worden we toch weer een rij richting een levende, pratende douanier gedirigeerd. Inmiddels is het vijf over half twee en dat betekent dat onze tweede vlucht is begonnen met boarden. Met de ijdele hoop dat we die vlucht nog gaan halen schuifelen we richting het hokje. Dit gaat toch nog redelijk vlot en uiteindelijk helpt een goedgemutste douanier ons het land in, inclusief tips over hoe winst te maken in Las Vegas.

Het is nu rennen geblazen. De koffers liggen gelukkig direct op de band achter de douane en dus kunnen we deze makkelijk eraf grissen. We geven ze weer af bij een Delta miepje dat ons in Chinees Engels dialect aanmoedigt de vlucht te halen. Binnenlandse security schiet niet op en het is inmiddels bijna 2 uur. Ik ben er redelijk snel doorheen maar bij de rij waar Rianne in staat, is er gedoe met de machine. Ik zoek vast onze volgende gate terwijl Rianne door de metaaldetector racet en haar spullen verzamelt. Met haar schoenen nog in haar hand rennen we vervolgens naar gate G13 waar ze hopelijk nog op ons wachten. Het is een pittig sprintje maar wonder boven wonder halen we het. We ploffen neer in onze stoelen terwijl de deur van het vliegtuig wordt gesloten en we kijken elkaar gelukszalig aan – we hebben het gehaald!!

Na een kleine drie uur en een rustige vlucht landen we in Phoenix. We zijn er! Nu geen geren en gehaast meer, de vakantie kan gaan beginnen. We halen op ons gemak de koffers en de auto op en rijden maar ons eerste hotel, The Saguaro in Scottsdale. Het is een kleurrijke plek in Old Town, het historische centrum van Scottsdale. We frissen ons op en hangen even op bed. We zijn inmiddels ruim 20 uur wakker en dat voelen we wel. Toch hebben we trek in wat te eten dus besluiten we Old Town in te lopen. Het is ontzettend schattig met straatjes in Westernachtige sfeer, inclusief saloon en al. Uiteindelijk spotten we een Italiaans restaurant en ploffen daar neer. Eenmaal een heerlijk bord pasta voor onze neus blijken we toch reuze honger te hebben. Daarna lopen we terug naar het hotel, waar we al snel als een blok in slaap vallen. Morgen begint de roadtrip!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s