Eastcoast 2018: Planning & Schema

Vorig jaar februari hebben wij een fantastische reis mogen maken naar de North American Irish Dance Championships in Orlando, Florida. Degene die dit gevolgd hebben, weten dat het pittige maar geweldig reis is geweest en dat ik een redelijk kampioenschap gedanst heb. Echter was ik destijds fysiek niet in orde en dat werd ook wel duidelijk toen ik later Pfeiffer bleek te hebben.

Tijdens de Championships van 2017 werd aangekondigd dat de Championships van 2018 in Baltimore, Maryland zal worden gehouden en de editie van 2019 in Nashville, Tennessee zal plaatsvinden. Baltimore…dacht ik toen, niet meteen een plek waar ik voor stond te springen om heen te gaan. Nashville daarentegen…

Ik moet echter realistisch zijn; ik ben inmiddels 26 en competitie dansen is een zware sport. Bovendien bekijk ik het momenteel van jaar tot jaar en wil ik me niet meer voor langere tijd vastleggen. Zolang ik (wedstrijden) dansen leuk vind, nog steeds de drive heb om beter te worden en er nog steeds zoveel tijd en energie in wil stoppen, ga ik door. Maar als ik me nu vastleg voor Nashville, niet naar Baltimore ga en ondertussen de commitment compleet kwijt raak….ik kon het gewoon niet. Bovendien zou ik me voor de rest van m’n leven voor de kop slaan; ik heb het gevoel iets recht te moeten zetten van Orlando, ik ben nu nog in vorm en in training, waarom zou ik dan niet mijn kans grijpen? Na lang wikken en wegen heb ik dus besloten om naar Baltimore, Maryland te gaan!

En wat ben ik uiteindelijk blij met dat besluit! Zodra ik de knoop had doorgehakt ben ik me gaan verdiepen in de stad en de omgeving. Watvoor mooie reis kunnen we er dit keer van maken? Één ding weet ik meteen zeker; er moet voldoende tijd zijn voor de dingen die we willen doen, niet weer in het Japanner tempo van vorig jaar.

Ik kwam er al snel achter dat, ondanks dat Baltimore in de top 10 gevaarlijkste steden van de USA staat, de stad erg in opkomst is en er veel gedaan wordt om het aantrekkelijk te maken voor toeristen. Het is een havenstad aan de Chesapeake Bay aan de Oostkust van Amerika. Onbekend terrein dus! Echter is het wel hartje winter aan de oostkust in februari, en het kan dus flink vriezen en sneeuwen zoals we ook onlangs in het nieuws hebben kunnen zien. Mijn eerste ingeving was om het toernooi te combineren met de zon. Waarom vliegen we na Baltimore niet door naar Florida? Miami hebben we vorig jaar maar zo kort (en eigenlijk helemaal niet) gezien! Waarom kiezen we niet voor een paar dagen aan het strand om even helemaal tot rust te komen?

Tot er een tweede optie kwam… Kunst, cultuur en historie in één van de machtigste steden van de wereld. Dagelijks te zien in het journaal of in Netflix series; Washington, DC.

Sowieso zit een rondreis er dit keer niet in. Daarvoor heb ik momenteel te weinig dagen en ja, geloof het of niet, I also work for a living… Maar hoe langer ik er naar keek, hoe perfecter de combinatie bleek te worden. De steden liggen vlak bij elkaar en er is ontzettend veel te zien. Blijf het blog volgen over de laatste voorbereidingen voor het kampioenschap en de reis!

En Route op Citytrip naar Baltimore en Washington, DC!


  • Dag 1: Amsterdam – Newark – Baltimore, Maryland
  • Dag 2: Baltimore, Maryland
  • Dag 3: North American Irish Dance Championships Dag 1, Baltimore
  • Dag 4: Baltimore, Maryland
  • Dag 5: North American Irish Dance Championships Dag 3, Baltimore
  • Dag 6: Baltimore, MD – Washington, DC
  • Dag 7: Washington, DC
  • Dag 8: Washington, DC
  • Dag 9: Washington, DC
  • Dag 10 + 11: Washington, DC – Amsterdam