Dag 6: Baltimore, MD – Washington, DC

Happy Birthday, Happy Birthday to me!! Het is 20 februari en dat kan maar dat één ding betekenen, ik ben jarig! Ik mag vandaag 27 kaarsjes uitblazen. En wat voor verjaardag! Na een paar geweldige dagen in Baltimore en een super mooi toernooi vertrekken we vandaag naar Washington DC, hoofdstad der hoofdsteden, de bakermat van de Verenigde Staten van Amerika. We zijn alledrie erg nieuwsgierig naar deze stad.

Maar voor het zover is, gaan we eerst ontbijten en gaan we nog even langs bij onze vaste Starbucks stek om mijn verjaardag goed in te luiden: 3 tall cappucino en 3 slices of lemon cake please! Een lekker alternatief voor een verjaardagstaart. We hebben nog ruim de tijd voor de trein vertrekt en dus kunnen we dit in alle rust en gezelligheid verorberen. Het weer werkt ook mee; het is zonnig en aangenaam zacht buiten. Dat is wat anders dan de sneeuw van een paar dagen geleden!

Na de koffie en cake zitten we goed vol. We lopen terug naar het hotel, pakken de laatste spullen – mijn mega beker verpakken we in de stevige SeeBuyFly tas waar we mijn exemplaar van vorig jaar in mee terug hadden genomen(hij past er maar net in, de mevrouw bovenop moeten we eraf schroeven) –  checken dan uit en worden met de taxi naar het Penn Station gebracht. Onze trein gaat om 12.18u en we zijn mooi op tijd. Het is niet druk op het station dus ploffen we op een bankje neer tot onze trein een platform toegewezen krijgt en daar binnen komt rollen. We kunnen zo snel geen lift vinden en dus is het even flink sjouwen naar het platform met alle bagage maar het lukt en al snel zitten we de ruime coupe. Wat een relaxte stoelen! Dit is wat anders dan het veevervoer bij ons thuis! Het lijkt wel eerste klas zo ruim zitten we, maar we zitten toch echt in Coach. De reis duurt niet lang en even na één uur ’s middags rollen we het befaamde Union Station binnen.

Op naar de volgende uitdaging, namelijk met de metro naar het hotel! Alles is super duidelijk aangegeven op het station en in no time hebben we de ticket machines gevonden waar we drie SmarTrip kaartjes – het equivalent van een anonieme OV chipkaart – inclusief tegoed uit de automaat weten te krijgen. Bij de automaten staan informatieborden met de diverse metrolijnen en al snel staan we te wachten op rode metrolijn richting Farragut North Station, een metrostation dicht bij ons hotel in de buurt. Eenmaal uit de metro en weer boven de grond is het altijd even oriënteren, zeker in een onbekende stad. Daar komt ook nog eens bij dat het inmiddels lunchtijd is en behoorlijk druk op straat, mede veroorzaakt door de vele foodtrucks die de werkende mensen van Washington van een hap tussen de middag voorzien. Het is hier ook prachtig zonnig weer en gewoon warm!

Vanaf het Farragut Square Park is het slechts één blok lopen naar ons hotel en al snel staan we op H Street voor de deur van het Stay AKA White House. Wát een locatie!!! Lafayette Square zit om de hoek evenals het Witte Huis. De National Mall is slechts 15 minuten lopen. Eerst maar eens even inchecken. AKA White House is een combinatie van hotel en appartement. Het zijn eigenlijk appartementen met hotelservice en faciliteiten, te huren voor zowel korte als langere verblijven. Wij hebben een Two Bedroom Suite geboekt. Het is ontzettend modern, zeker voor Amerikaanse begrippen en we voelen ons hier meteen thuis. De gang naar de “kamer” toe lijkt nog op een hotel maar eenmaal binnen zijn we “thuis”. Er is een ruime woonkamer met open keuken, twee ruime slaapkamers met allebei een eigen badkamer, voldoende kastruimte en een overkill aan tv’s namelijk drie stuks(een in de woonkamer en een in elke slaapkamer). Het is zeer sfeervol ingericht en van alle gemakken voorzien. Ik zou hier zo kunnen wonen!

We pakken op ons gemak de koffers uit en komen even bij van de reis. Als ik mijn kamerFoto 20-02-18 20 32 26 heb ik ingericht en terugloop naar de woonkamer staat me een verrassing te wachten: het bureau in de woonkamer is omgetoverd tot verjaardagstafel! Er liggen cadeautjes en decoratie. Als klap op de vuurpijl blijkt mijn verjaardagskaart zich uit te vouwen tot een geweldige papieren verjaardagstaart met allemaal verjaardagswensen! Wat een feest!

We willen wat boodschappen hebben voor in het appartement en natuurlijk lekker de buurt verkennen dus gaan we lekker struinen door Washington DC. De eerste indruk is die van een hele schone stad, waar keihard gewerkt wordt. De mensen op straat lopen in werkkleding te bellen met oortjes in, koffie in de ene hand, een broodje in de andere. Zwarte SUVs met geblindeerde ramen rijden af en aan. Wie weet welke politicus erin zit? Helicopers vliegen af en aan naar het Witte Huis. We voelen ons figuranten op de set van House of Cards of Designated Survivor. De gebouwen zijn groots maar laag. Geen gebouw mag namelijk hoger gebouwd worden dan de koepel van het Capitool. Straten worden schoongespoten, gazonnetjes bijgehouden en gebouwen gepoetst. Met dit zonnetje erop is net alsof deze hele stad glimt. Er hangt hier een bizar soort relaxte sfeer terwijl dit toch de machtigste stad van het land is.

We komen terecht in de wijk Dupont Circle waar we neerploffen op het terras van het Kramerbooks & Afterwords Café, een hippe en literaire combinatie van een boekwinkel, café/restaurant, meetingspot voor studenten en locals, een ontzettend leuk tentje. Hier toasten we op de eerste uren in deze stad en mijn verjaardag. ’s Avonds eten we wat bij de City Tap House aan Connecticut Avenue, ook een ontzettend leuk tentje met veel locals, een eindeloze bierkaart(en cocktails!) en een goede menukaart. Ik heb zalm die heerlijk is, mama tonijn en papa een fantastische New York Strip. Geweldige eerste dag in deze stad!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s