Recap

Onze eerste rondreis en dat door Florida, USA – wát een trip! We hebben er werkelijk waar van genoten, gezien wat we wilden zien en ontzettend veel gedaan. Maar ik heb ook heel erg veel van de reis geleerd.

Orlando was fantastisch met een prachtige villa en mooie wedstrijden. Ondanks dat de villa goed beviel, vonden we deze toch wat te ver weg liggen van de parken en de danslocatie. De I4 is een erg drukke snelweg en hier verloren we toch veel tijd. Achteraf heb ik gezien dat er ook “Disney” villa’s te huur zijn, die max. 10-15 min van de parken afliggen. Dan hadden we toch meer in de reuring gezeten en sneller bij winkels of bezienswaardigheden geweest. Jammer dat dit ons destijds niet geadviseerd is.

De rondreis in de 2e week was een ander verhaal. Wat een week relaxen had moeten worden, werd een weekje racen. Dit was eens maar nooit meer. We zijn er redelijk bleu ingegaan maar in één week door heel zuid Florida crossen is gewoon niet te doen. Niet als je ook nog wil genieten en dingen wil zien en doen. Wij hadden op de meeste plekken één overnachting, en ik zou toch minimaal twee nachten doen op één locatie.

In St. Petersburg hadden we 2 nachten maar helaas was het weer hier niet super. Jammer voor zo’n mooie locatie aan de kust. In Naples hadden we zeker langer willen blijven, wat een heerlijk stadje! Homestead zelf was niet heel spannend maar als  we hier nog een dag hadden gehad, hadden we nog naar Flamingo Point in de Everglades kunnen gaan. Dan de Keys en Miami: de Keys hebben echt ons hart gestolen. Ik weet dat de meningen bij reizigers hierover verdeeld zijn; de één vindt het te toeristisch, de ander vindt het geweldig. Ik zou hier wel een week kunnen vertoeven. Het hotel lag op een perfecte locatie. Rustig maar dichtbij het centrum. Waren we hier langer geweest, hadden we zeker fietsen gehuurd om over het eiland te kunnen crossen, een auto heb je dan verder niet nodig(alleen om naar de andere eilanden te komen). Ik had hier ook zeker wel een paar stranddagjes willen doen, nog een boottocht willen maken en willen gaan snorkelen! Hetzelfde geldt voor Miami; sowieso stond dit qua sfeer in schril contrast met de Keys maar het was lekker geweest als we nog een paar dagen voor vertrek even hadden kunnen uitrusten. Bovendien hebben we hier natuurlijk echt helemaal niks gezien, maar dat was onze eigen keus. Hier kom ik zeker nog eens!

Eenmaal thuis kwam er voor mij persoonlijk nog een klap. Ik was echt kapot na deze reis, en een paar dagen later was ik alweer ziek met flinke koorts. Deze trip heeft het uiterste van me gevergd, zowel in de voorbereiding van het kampioenschap als in de voorbereiding van de reis zelf. Ik heb diverse onderzoeken ondergaan en ik blijk Pfeiffer te hebben. Ik ben werkelijk waar aan het eind van mijn Latijn, heb mijn lijf helemaal uitgehold. Het verklaart ook waarom het dansen al die tijd al niet zo goed ging en met dit in mijn achterhoofd ben ik blij dat ik überhaupt 4e ben geworden in Orlando. Volgend jaar zijn er natuurlijk weer North American Championships maar voorlopig moet, kan en mag ik alleen maar bezig zijn met herstellen. En of ik volgend jaar weer naar de USA ga? Houd daarvoor het blog in de gaten! 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s