Dag 9: St. Pete Beach

Ohoh… hier hadden we niet op gehoopt. Als we ‘s ochtends opstaan is het bewolkt en in de verte hangt een paarse lucht. Het heeft vannacht flink geregend. Het is niet heel erg koud maar warm is anders. We besluiten eerst maar eens te gaan ontbijten. Dan doen we – mede vanwege het weer – naast de deur bij de Toasted Monkey. Dit blijkt een gouden greep want het personeel is er supervriendelijk en het eten heerlijk. We gaan allemaal voor een uitgebreide maaltijd; mijn zus en ik kiezen voor een omelet en onze ouders gaan aan de spiegeleieren. Uiteraard met toast, hashbrowns(soort aardappelkoekje), bacon, sap, thee en koffie erbij. Wat een heerlijk begin van de dag!

Helaas denken de weergoden er iets anders over want kort daarna begint het te regenen. Helaas blijkt dit niet één van de korte, tropische buien die Florida kenmerkt te zijn maar een ietwat hardnekkiger exemplaar. Niet getreurd! Vlakbij zit de Tyron Square Mall waar onder andere – jaja de research is vooraf gedaan – een Victoria’s Secret zit. Let’s go shopping!

Het is een waar winkelparadijs zoals dat Amerika betaamt. Als welverdiende pauze stoppen we even voor een koffieshot bij de Starbucks, om vervolgens 1,5 uur in de Victoria’s Secret door te brengen. Hierna vindt papa het wel genoeg geweest en eerlijk gezegd hebben wij dames het ook wel gezien. We doen een drankje bij Hooters en vanaf ons tafeltje bij het raam hebben we goed uitzicht op de veranderende weersomstandigheden: de wolken trekken weg en daar komt het zonnetje!

 

We rijden terug naar het hotel en hoe dichter bij we komen, hoe helderder het wordt. We schieten snel in onze badkleding en gaan het strand op, waar het inmiddels heerlijk toeven is. Wat een verschil met vanochtend! We blijven wederom zitten tot de zon onder is. Nu blijkt het waar spektakel te zijn; steeds meer mensen verzamelen zich op het strand om de koperen ploert achter de horizon te zien verdwijnen. Wat een prachtig gezicht!

 

We kleden ons om en gaan bij de buren – de Toasted Monkey – een hapje eten. Morgen rijden we langs de kust verder naar het zuiden met als eindbestemming Naples. We willen graag een boottocht maken om dolfijnen(en wie weet wat nog meer) te spotten en na enig researchwerk besluiten we dit in Sarasota te doen. Sarasota ligt midden op de route en is dus de perfecte plek voor een tussenstop. Na het eten is dus het koffers inpakken en naar bed!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s