Dag 8: Orlando – St Pete Beach

Nu gaat het dan echt gebeuren! Na een fantastische week in Orlando begint vandaag onze roadtrip door Florida. Eerste stop: St. Petersburg Beach!

Vanaf Haines City vervolgen we onze weg op de I4 naar zuiden en buigen dan af naar de kust. Het is geen lange rit, zeker niet voor Amerikaanse begrippen, en we staan – inclusief tankstop – rond het middaguur bij The Beachcomber Beach Resort aan de Gulf Boulevard, ons onderkomen voor 2 nachten. Het ligt direct aan het strand en we hopen hier de komende dagen even heerlijk tot rust te komen.

Foto 21-02-17 18 50 32

De kamers zijn nog niet klaar en we hebben natuurlijk honger gekregen dus we vleien ons eerst neer in de gezellige beachbar aan het strand voor een uitgebreide lunch met uitzicht op zee en palmbomen.

Het weer is best lekker, de zon schijnt en er is een briesje. Het is hier iets frisser dan in Orlando. Als we na de lunch het witte zandstrand op lopen richting het water krijgen we een reality check: ja, het is echt februari en ja, het zeewater is dan ook hier best wel koud. Maar het is heerlijk om buiten te zijn en na een aantal vermoeiende dagen maken we lekker gebruik van de loungebedjes om tot rust te komen. Sterker nog, het wordt alleen maar helderder en het is zo lekker dat we tot zonsondergang op het strand blijven.

‘S Avonds hebben we de boulevard verkend, en heerlijk gegeten bij seafood restaurant Shells. Wie denkt dat je in Amerika alleen maar fastfood kan eten…think again! Dit was een lokaal restaurant met veel Floridiaanse specialiteiten op de kaart, waaronder – hoe kan het ook anders – vis! Papa en ik hadden mahi mahi, de populaire goudmakreel, zuslief koos uiteraard voor de garnalen en mama een jambalaya.

Na het eten zijn we op ons gemak teruggelopen naar het resort. Er hangt een zwoele lucht, een zachte bries en het is werkelijk waar genieten. Omdat nu de vakantie echt is begonnen en ik voorlopig geen dansprioriteiten heb, vieren we dit alles(en ook nog steeds een beetje mijn verjaardag) in de beachbar met een biertje en cocktails. Het eilandgevoel is compleet!

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s