Dag 7: It’s my B-day(en iets met dansen…)

Het is Championship dag! En mijn verjaardag! Wat een dag!

Ik mag vandaag 26 kaarsjes uitblazen en dat gaat niet onopgemerkt voorbij; aan de lamp boven de keukentafel hangt versiering en op de tafel ligt in lichtgevende letters ‘Happy Birthday’. Toch leuk zo ver van huis.

Foto 20-02-17 18 19 12 (2)Maar eerst nog maar eens hard aan het werk. Het is vandaag de derde dag van deNorth American Irish Dance Championships en vandaag is het daadwerkelijke kampioenschap. Dat betekent drie rondes knallen en dan hopen op het beste.                                                                                           Het is wederom erg warm vandaag, eigenlijk een prachtige dag voor een waterpark of een dag aan het zwembad maar je kan nou eenmaal niet alles hebben. We blijven zolang mogelijk buiten van het zonnetje genieten maar ‘s middags moeten we toch echt op pad. Het is toch nog een aardig eindje rijden naar het Doubletree by Hilton hotel en bovendien is het vandaag President’s Day. De Amerikanen zelf zijn dus vrij en dat is te merken op de weg. De I4 richting Disney en de waterparken is behoorlijk druk, maar het rolt en we zijn gelukkig op tijd. De competitie kan beginnen!

In het kampioenschap dans je 3 verschillende dansen binnen je eigen leefdtijdscategorie. De laatste is de belangrijkste, hierin moet je alles wat je in huis hebt laten zien. Als ik na deze dans van het podium af kom, ben ik redelijk tevreden. Met alles wat er de afgelopen weken is gebeurd; geen ideale voorbereiding met veel ziek zijn, een reis van ruim 7000km achter de rug, een ander klimaat… ik kan alleen maar diep ademhalen en nu echt gaan genieten: vakantie here I come!

Ik hoop heel erg op een top 3 klassering en als eenmaal de juryscores bekend worden gemaakt zit ik daar heel dichtbij; van twee juryleden krijg ik de 3e plek en van het derde jurylid 4e. Door de verdeling van de overige scores kom ik daarmee uiteindelijk op een 4e plek overall terecht. Heel even baal ik omdat ik echt heel graag in de top 3 had willen eindigen maar tegelijkertijd weet ik dat ontzettend blij moet zijn met dit resultaat.

4e van Noord-Amerika!

Na de prijsuitreiking nemen we afscheid van iedereen en rijden we terug naar de Dinervilla. Vlakbij de villa gaan we op zoek naar een avondmaaltijd. Het is inmiddels een uur of 11 en we scheuren van de honger! Gelukkig zit er tegenover de Walmart een hele rits fastfoodketens, maar mijn vader is nieuwsgierig en meent een ander tentje te hebben gezien. We komen terecht bij een typisch Amerikaanse diner; bar, boots en 1000 tv’s waarop sport wordt uitgezonden. Of ze nog eten serveren, vragen we. De waittress kijkt me heel even vreemd aan – ik heb immers nog een pruik op mijn hoofd en ik loop met een sjerp en beker in de rondte – maar ze is heel enthousiast en laat ons plaatsnemen in een boot. Succes moet gevierd worden en dus toasten we op mijn 4e plek en de vakantie. We doen ons tegoed aan heerlijke en zeer welkome hamburgers en steaks.

Terug in de villa wacht nog een klein verassing; het toetje om mijn verjaardag mee te vieren, inclusief cadeautjes! Een fantastisch eind van een fantastische dag!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s