Dag 5: NANs dag 1

Vandaag is het zover! Het is dag 1 van de North American Irish Dance Championships 2017! Vandaag trappen we af met de “solo’s”, de losse dansen. Hierbij kun je per dans een resultaat behalen. Dit is een leuk onderdeel van het toernooi maar met name om even in te komen, want dag 3 is het belangrijkst. Dan staat het echte kampioenschap op het programma waarbij je een resultaat behaalt over 3 rondes.

Eerst maar eens zien hoe we er vandaag voor staan! Ideaal is mijn situatie momenteel niet; ik ben een paar keer achter elkaar flink ziek geweest, en heb daardoor mijn voorbereiding moeten aanpassen. Dat is mede de reden dat ik vandaag maar 3 van de 5 dansen doe. Ook heb ik recentelijk nieuwe dansschoenen en hoewel ik ze al een tijdje gebruik, is een eerste wedstrijd daarop altijd spannend.

De wedstrijd wordt gehouden in het Doubletree by Hilton hotel bij de ingang van Universal. Het is mooie, ruime zaal en er worden vandaag drie podia gebruikt om de competities af te werken.

Als danser uit het hoogste niveau en de hoogste leeftijdscategorie is het vooral wachten wachten wachten. We zijn pas aan het eind van de dag aan de beurt.

Uiteindelijk gaat het best goed en wordt ik twee keer tweede.

 

 

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s