Dag 3: It’s a Universal thing

“Doen we het of doen we het niet?!”

Gisterenavond waren we lang in dubio; gaan we wel of niet naar Universal, en doen we dan één of twee parken?

Onder het mom van “once in a lifetime” hebben we ‘s avonds via de Universal website Park to Park tickets gekocht; entree voor beide parken. Mijn creditcard smolt direct toen de transactie voldaan was. Universal here we come!

Rond tienen parkeren we de auto in de Spidermangarage. Mooi op tijd dus want het park is vandaag van 10-19 geopend. Er lopen al genoeg mensen richting de Universal Boulevard maar over de hoofden lopen is het niet. Het weer is echt fantastisch; strakblauw en een lekkere temperatuur. De wind is nog een beetje fris maar hé, het is 10u ‘s ochtends op 16 februari.Universal

Omdat we online kaartjes hebben gekocht kunnen we deze met de barcode uit de bevestigingsmail in creditcard formaat printen bij een van de vele automaten. Dit is zo gedaan en dan is het echt zover; we gaan Universal in! We zijn als kinderen zo hyper.

We willen vooral alles van Harry Potter zien(vandaar ook de keus voor beide parken) en dus besluiten we om in Universal Studio’s te beginnen bij Diagon Alley. Het is eigenlijk niet te beschrijven. Je loopt werkelijk waar een andere wereld in. Via de Leaky Cauldron worden we getransporteerd naar de tovernaarswereld. We kijken onze ogen uit. Rianne en ik hebben een voornaam doel; een toverstok scoren. En dus begeven was ons naar Olivanders waar best een behoorlijke rij staat maar het gaat redelijk snel. Bovendien is het niet vervelend wachten in het zonnetje. Dan mogen we eindelijk met een groep naar binnen. Daar wacht de “tovenstokkenmaakster” op ons die uitlegt dat, “the wand chooses the wizzard”. Een jong meisje mag diverse stokken uitproberen en bij stok #3 gloeien de lampen in ene feller en waait er een wind door het pand: ze heeft de juiste stok gevonden!

Hierna komen we in de daadwerkelijke winkel terecht(je kan ook zonder het voorstukje direct de winkel in) en begint de grote zoektocht naar een toverstok die bij ons past. We zijn niet de enigen; de winkel is niet bepaald groot en de schappen liggen van het plafond tot de vloer vol met stokken. Dan komen we er ook nog eens achter dat er gewone stokken en interactieve stokken zijn. Met een interactieve stok kun je bij diverse etalages in Diagon Alley en Hogsmeade(Island of Adventure) vanalles tevoorschijn “toveren”. We kiezen allebei een interactieve stok; ze zijn “slechts” $8 duurder dan de gewone stokken. Voor de tweede keer die dag smelt er een creditcard.

De winkeltjes zijn geweldig gedetailleerd en leuk om te bezoeken. Het zijn niet perse allemaal “echte” winkeltjes; sommige winkeltjes zijn kleine attracties waarbinnen iets gebeurd. Als mijn moeder en ik zo’n winkeltje verlaten, springen we allebei een meter de lucht in van schrik. We horen gebrul en voelen hitte achter ons. Wat blijkt; de draak die op het dak van de tovenaarsbank zit, spuwt vuur! Dat moeten we natuurlijk vastleggen en dus wachten we tot de volgende “uitbarsting”.

Als we alles van Harry Potter hebben verkend lopen we door de rest van het park. We slaan de kinderattracties over en gaan richting The Mummy en The Ripride Rocket. De achtbaan van The Mummy is geweldig al isie wat heftiger dan verwacht en we zaten ook nog eens op de eerste rij van het karretje. Mama en ik slaan daarna de Rideride Rocket over. Wij vleien ons neer op het kunstgras en genieten heerlijk van de zon terwijl de andere daredevils over rode traject roetsjen.

We zijn er inmiddels zo’n vier uur en omdat het park maar tot 19u open is besluiten we de Hogwarts Express naar Island of Adventure te nemen. Hier staat een behoorlijke rij voor en dus duurt het even voor we er zijn.

Island of Adventure heeft meteen een heel andere vibe dan Universal Studios. De trein komt aan op het station in Hogsmeade, het Harry Potter dorpje waar “sneeuw” op de daken ligt. Maar de grote eyecatcher is Hogwarts, dé tovenaarsschool en het kasteel dat boven alles uittorent. In het kasteel is een attractie gebouwd maar ook de wachtrij(die over het algemeen kort is, alleen voor de trein was het echt druk) is al een beleving opzich.

Bij Dragon Challenge staan we(nouja alleen ik eigenlijk) te twijfelen; dit is een dubbele hangende achtbaan, een rode en een blauwe, die een drakenrace houden: wie is er sneller? De medewerker van Universal vraagt waarom ik twijfel. Well sir je hangt met je benen los en ik moet nog twee dagen wedstrijden dansen. Hij vertrouwt me toe dat het alleen maar beter zal gaan als ik er wel in ga. Ik gooi al mijn angst overboord, we laten we tassen bij mams(die niet over de kop wil) en gaan erin. En natúúrlijk is het een geweldige achtbaan, juist met je benen los over kop yiha! Ik kwam er helemaal hyper uit.

Inmiddels is het al laat in de middag en hebben we van Harry Potter wel alles gezien. Eigenlijk willen nog in één van de vele waterattracties die Island of Adventure rijk is, maar de zon staat al laag en het wordt fris. Als we zien hoe doorweekt de mensen uit de attracties komen, slaan we toch over. Zuslief wil graag nog in de Hulk achtbaan en we moeten doorlopen om nog op tijd te komen.

Stipt 19u lopen we met ondergaande zon het park uit. Wat een fantastisch dag!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s