Dag 3: NANs dag 1

Vandaag gaat het toernooi van start! De eerste dag van de North American Irish Dance Championships staat altijd in het teken van de solo’s, de losse dansen. Vergelijk het maar met een WK afstanden bij het schaatsen; je kunt hier kampioen worden per dans terwijl maandag juist in het teken staat van het overall kampioenschap, bepaald over drie rondes.

Als we in de balzaal komen, blijkt de wedstrijd flink achter te lopen; er waren ‘s ochtends problemen met het podium waardoor ze voor de eerste competities slechts de 3e vloer konden gebruiken. Dat is balen maar dat geeft wat tijd om te socializen met Team Europe. Met in totaal vier man sterk zijn we een kleinere vertegenwoordiging dan afgelopen jaar, maar het is er niet minder gezellig om. Ik ken de meiden goed omdat ik ze geregeld op wedstrijden in Ierland tegenkom. Voor hun is het dan ook niet meer dan normaal dat ik hier ook sta, all the way in the USA.

Eindelijk mogen we aan de bak! De eerste dans is altijd even inkomen maar daarna is de spanning eraf en is het vooral genieten. Ik had een goede aanloop naar dit toernooi toe, helemaal in vergelijking met vorig jaar. Ik voel me fit, ben goed getraind en heb er zin in. Het fijnste aan zo’n eerste dag is dat je even op het podium gestaan hebt, weer even die wedstrijdspanning gevoeld hebt voordat het maandag om de grootste prijs gaat, namelijk het kampioenschap. Ik dans vier dansen en met allevier ben ik erg tevreden! Ik word 3x 2e en 1x 1e!

We zijn ook nog eens op een fatsoenlijk tijdstip klaar dus kunnen we nog de deur uit om wat te gaan eten. Al schuifelend door sneeuw – die begon ‘s middags te vallen – gaan we naar de Ierse pub O’Shea waar de we dag in stijl afsluiten met een goeie Ierse maaltijd!

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s