Dag 1: Amsterdam – Newark – Baltimore

Yes, we mogen weer!!! Dat is het optimistische gevoel wat er op deze vroege ochtend heerst. De koffers staan klaar, de rugzakken zijn gepakt en mijn wisselbeker van vorig jaar staat – verpakt in bubbeltjes plastic – helemaal reisklaar. Vandaag vliegen we om 09.15u van Amsterdam naar Newark om daar over te stappen op een kort vluchtje naar Baltimore waar dit jaar de 9e editie van de North American Irish Dance Championships plaatsvinden. Na de auto op Lang Parkeren P3 te hebben gezet, zijn we al snel in het terminal gebouw. Het is nog hartstikke stil en we zijn in no-time ingecheckt en door de security heen. Nog even een bakkie koffie en hup – daar gaan we al!

Foto 15-02-18 08 34 52
Bijna boarden!

We vliegen – net als vorig jaar – met United Airlines. Afgelopen oktober heb ik via Cheaptickets.nl voor een mooie prijs tickets kunnen vastleggen. Bovendien had United de gunstigste vliegtijden! We hebben de tickets wel weer geüpgrade naar Economy Plus en wat zijn we daar blij mee! We vliegen ditmaal met een Boeing 767-300(2-3-2 indeling) en dat zit een stuk ruimer dan de Boeing 757-200(3-3 indeling) van vorig jaar.

De United Express Regional Jet waarmee we van Newark naar Baltimore vlogen

Op Newark aangekomen is de hele immigratiehal leeg en er zitten zelfs geen medewerkers in de hokjes. Het is dus even wachten voor we door kunnen maar gelukkig hebben we voldoende tijd. Na alle formaliteiten en het ophalen van de bagage kunnen we al snel door voor de laatste ‘leg’ van deze reis; het korte stukje naar Baltimore. Er staat 1,5u voor ingepland maar als we in het vliegtuig zitten deelt de gezagvoerder mee dat we slechts 40 minuten te vliegen hebben. En jawor, ruim voor op schema staan we op het Thurgood Marshall International Airport. Welcome to Baltimore!

Het danskampioenschap wordt dit jaar in het Radission hotel op West Fayette St. gehouden en dit jaar – in tegenstelling tot vorig jaar – zitten we ook daadwerkelijk in het hotel. Bij het inchecken doet de medewerker van de receptie alle moeite om onze twee kamers zo dicht mogelijk bij elkaar te krijgen en uiteindelijk worden we geüpgrade naar een hogere vloer met mooi uitzicht en zogenoemde ‘interconnecting’ kamers, kamers met een tussendeur zodat je al naar gelang er één grote kamer van kan maken. De kamers zijn ruim, licht en modern en we zijn vooral heel blij dat we er zijn. Een goed begin is het halve werk!

We frissen ons op en gaan dan alvast een klein beetje Baltimore verkennen. Het is een uur of 16.00u in de middag en ook al voelen we ons best goed, we moeten toch de jetlag tegen gaan. We proberen ons wat te oriënteren in de stad en vinden dichtbij een Walgreens waar we wat gallons water in slaan. Uiteindelijk hebben we het toch snel gezien omdat we gaar zijn en we gaan terug naar het hotel waar we nu even lekker op ons bed hangen. Straks nog wat eten en dan lekker naar bed! Morgen gaan we En Route!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s