Dag 11: On the Tamiami Trail

Buongiorno! Oh nee, toch gewoon Goodmorning America! Het is een prachtige zonnige dag in Naples en aangezien het gisteren best laat is geworden, zijn we allemaal blij even uit te kunnen slapen. Echter niet té lang want er staat weer een mooie rit voor de boeg vandaag. We rijden van Naples via de Tamiami Trail dwars door de Everglades naar de twin cities Homestead/Florida City. Doel is om onderweg een airboat ride te maken en om vanuit Homestead via het Ernest Coe Visitors Center de trail naar Flamingo Point te doen.

Na het ontbijt gaan we best laat op pad, dus we zullen zien hoe de dag verloopt en of we het gaan redden. Het is prachtig weer en lekker warm. Al snel laten we de bewoonde wereld achter ons en rijden we door de wetlands van de Everglades. Een enorme rust omhult ons; er is nauwelijks verkeer op de lange, brede weg en de natuur strekt zich uit tot voorbij de horizon. Kleine poelen flitsen voorbij en hier en daar spotten we een alligator die heerlijk ligt te zonnebaden, of misschien wel op prooi aan het jagen is, wie zal het zeggen?

Na een tijdje komen we eigenlijk per ongeluk aan bij een gek gebouwtje wat de Everglades Chamber of Commerce blijkt te zijn. Wie had gedacht dat de Everglades een eigen Kamer van Koophandel zou hebben? We besluiten even de benen te strekken en gebruik te maken van deze mogelijkheid om uit te zoeken waar we het best de airboat ride kunnen maken. Als ik informatie opvraag bij de vriendelijke medewerkster maakt ze me in hele subtiele woorden duidelijk dat bepaalde aanbieders puur voor de commercie gaan en andere meer gericht zijn op het behoud van de natuur en de toeristen daar ook iets over mee willen geven. De stapel folders die ik in mijn handen heb wordt in deze twee categorieën verdeeld. De “commerciële stapel” gaat al snel aan de kant en van de overgebleven aanbieders kiezen we er een die met kleine boten(en dus kleine groepen toeristen) werkt, Captain Mitch’s Swampland Airboat Tours(tip: zorg dat je folders haalt bij de Chamber of Commerce, hier zitten coupons in met korting! Of download ze van tevoren op de website: http://www.captainmitchs.com/). We rijden een stukje terug en zijn er al snel.

 

Het is een schitterende locatie. Het kleine, houten kantoortje staat direct aan de waterkant met daarnaast de propellerboten die klaarliggen voor vertrek. We kopen onze kaartjes en wachten tot onze kapitein ons ophaalt. Dit is absoluut geen straf aangezien het nog steeds strakblauw is, de zon volop schijnt en steeds warmer wordt. Dan worden we opgehaald en gaan samen met één ander stel aan boord van de boot. We komen op de eerste rij te zitten, dicht bij het water, wat een fantastisch zicht!

Dan vertrekt de boot, eerst langzaam en eenmaal in open water gaat het gas – ahem air – erop. De propeller bromt en we vliegen over het water! De wind en het opspattende water werken heerlijk verkoelend. We kijken onze ogen uit terwijl we door de wetlands crossen. Deze tour is zonder headsets en dat werkt prima. De kapitein stopt regelmatig en vertelt animerend over de omgeving, de vegetatie, alligators en andere soorten wildlife(waaronder prachtige vogels!) in de buurt. Hij weet natuurlijk precies waar de “gators” zitten en we komen diverse tegen! Eentje houdt zich schuil in de schaduw van een mangrove. Hij ligt precies aan de kant waar mijn moeder zit en is zo dichtbij dat ze hem aan zou kunnen raken. Het is echter iets té dichtbij voor haar en ze zit zo ongeveer bij ons op schoot, bang dat ie in een keer in beweging komt – terwijl de kapitein rustig vertelt over de gewoontes van de alligators. Na een tijdje varen we weer verder en mams ontspant ook weer. Na ongeveer een uurtje (en natuurlijk veel te snel voor ons gevoel) is de tour klaar en zijn we terug bij het begin. Wat een fantastische rit!

Foto 25-02-17 00 49 34Foto 25-02-17 00 49 14

Inmiddels is het al geruime tijd lunchtijd en na weer een stuk gereden te hebben komen we bij Miccosukee Restaurant, gerund door native indians, in de buurt van Shark Valley. We genieten even buiten van het zonnetje en scoren dan een heerlijke sandwich. We hebben nog ongeveer een uurtje voor de boeg naar het hotel in Homestead en dan willen eigenlijk nog naar Flamingo Point. Als we echter weer op pad gaan en rond vieren bij het hotel aankomen besluiten we ‘to call it a day’. We zijn allemaal gaar gebakken in de auto en hebben weer een fantastische rit achter de rug. Ik heb zelf knallende koppijn en niemand staat echt te springen om nog langer in de auto te zitten. We dumpen de spullen op de kamer en gaan even lekker zwemmen en ontspannen in de tuin van het hotel. We zitten in het Home2Suites by Hilton hotel in Homestead, geen hele spannende plaats maar wel een perfect gateway voor zowel de Everglades als onze volgende bestemming, namelijk de Florida Keys!

‘s Avonds doen we even boodschappen en kokkerellen wat in het keukentje(het hotel is gericht op extended stays en de kamers beschikken over een volledig keuken minus kookplaat – deze kun je lenen bij de receptie – badkamer, zitgedeelte en slaapgedeelte), en rollen daarna lekker ons bed in. Morgen bijtijds op voor de trip naar Key West!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s